Röviden

MN
2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találgatják, hol lehet Kadhafi
Az amerikai kormány szerint Moammer el-Kadhafi (képükön) még mindig Líbiában tartózkodik, s nem távozott gépkocsikonvojjal a szomszédos Nigerbe. A kormányzat nemzetbiztonsági illetékese kedden úgy fogalmazott: a szóban forgó konvojjal, amely hétfőn lépte át Líbia és Niger határát, a Kadhafi-rezsimhez kötődő személyek távoztak az arab országból. Nigeri hivatalos források azt közölték, hogy Manszúr Dzao, Kadhafi személyi biztonsági főnöke még vasárnap Nigerbe érkezett. (MTI)

Célkeresztben a skandinávok
A frank helyett más befektetést kereső tőke a viszonylag felkészületlen Norvégia és Svédország nemzeti valutáját veheti először célba, miután a brazil és a japán kormány már harcban áll országa devizájának felértékelődése ellen.
A Profitline.hu írása a Bloombergnek nyilatkozó szakértőket idézve nem zárja ki a valutaháború lehetőségét. Ugyanakkor más elemzők szerint stabilizálhatja a piacokat, ha a fő menekülővaluta kiesése miatt a befektetők rákényszerülnek a kockázatosabb üzletek megkötésére. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.