Röviden

MTI
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollandia a recesszió szélén
Az export és a belföldi kereslet gyengülése miatt Hollandia a recesszió szélére kerülhet a második fél évben az ING-csoport elemzői szerint. A holland bankcsoport szakértői azt prognosztizálják, hogy a hazai össztermék 0,3 százalékkal fog csökkenni a harmadik negyedévben, és stagnálni fog a negyedikben, mert a globális kereslet csökkenése miatt lassul az export, és ezt nem tudja ellensúlyozni a belföldi kereslet. Az idei év egészében 1,6 százalékos, jövőre 1,2 százalékos növekedést jósolnak az ING elemzői, tekintettel az idei első fél év erőteljes teljesítményére. (MTI)

Háborús ok
A török kormányfő szerint a gázai segélyflottilla elleni tavalyi izraeli támadás háborús ok volt, de országa türelmet tanúsított, és tartózkodott bármilyen akciótól. Recep Tayyip Erdogan azelőtt nyilatkozott az al-Dzsazíra hírtévének, hogy hivatalos látogatásra Egyiptomba indult. Útjának egyik célja tovább növelni országa tekintélyét az arab világban, amely már amúgy is jelentős, főként azért, mert nemzetközi szinten kihívást intézett Izraelhez. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.