Röviden

MN
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roger Federer: 224
Az amerikai nyílt teniszbajnokság nyitófordulójában a korábbi világelső Roger Federer a kolumbiai Santiago Giraldo legyőzésével karrierje 224. diadalát aratta Grand Slam-versenyeken, és beérte az örökranglistán második Andre Agassit. Az első Jimmy Connorstól kilenc siker választja el. A nőknél rögtön kiesett az idei wimbledoni bajnok Petra Kvitova. Arn Gréta és Jani Réka Luca lapzárta után lépett pályára amerikai riválisa, Vania King, illetve Sloane Stephens ellen. Eredmények, 1. forduló, férfiak: Federer (svájci, 3.)–Giraldo (kolumbiai) 6:4, 6:3, 6:2; Gulbis (lett)– Juzsnij (orosz, 16.) 6:2, 6:4, 6:4; nők: Wozniacki (dán, 1.)–Llagostera Vives (spanyol) 6:3, 6:1; Zvonarjova (orosz, 2.)–Foretz-Gacon (francia) 6:3, 6:0; Sarapova (orosz, 3.) – Watson (brit) 3:6, 7:5, 6:3; Azarenka (fehérorosz, 4.)– Larsson (svéd) 6:1, 6:3; Dulgheru (román)–Kvitova (cseh, 5.) 7:6 (7-3), 6:3. (MTI)

Közel a kvótához
A bledi olimpiai kvalifikációs evezős-vb-n a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes bejutott a középdöntőbe, a legjobb 12 közé, ahol már csak egy riválisát kell megelőznie ahhoz, hogy kvótát szerezzen. Ma a Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős a negyeddöntőben ugyancsak kvótáért küzd. (MN)

Portugál erősítés
Marco Caneira személyében 25-szörös portugál válogatott védőt igazolt a labdarúgó NB I-ben címvédő, az idei bajnokságban azonban csak hetedik helyen álló Videoton. A 32 éves játékos a Sporting Lisboában kezdte a pályafutását, megfordult az Interben, a Benficában, a Bordeaux-ban és a Valenciában is. Caneira pályára lépett a 2006-os világbajnokságon is. (MN)

Szlovén bíróval
A szlovén Damir Skomina vezeti a pénteki magyar–svéd Eb-selejtezőt a Puskás-stadionban. A magyar válogatott tegnap délelőtti tréningjén Koltai Tamás megsérült, és el is hagyta a telki edzőtábort. (MTI)

Öttalálatos Barca
A címvédő Barcelona hazai pályán a Villarreal 5-0-s legyőzésével kezdte a spanyol labdarúgó-bajnokságot. (MN)

Nike félmaraton
Vasárnap 26. alkalommal rajtol el a Nike Budapest nemzetközi félmaraton a Városligetből. A 21,1 kilométeres táv nem csak egyénileg teljesíthető, a párban indulók 11,4 és 9,7 km-t, a triók pedig 5, 7,8 és 8,3 km-t futnak. A még rövidebb távokat kedvelők a 3,5 km-es Ligetkörre nevezhetnek. A rendező Budapest Sportiroda a kilenc frissítőállomáson 15 000 liter vízzel, 4000 liter izoitallal, egy tonna banánnal és 50 kg szőlőcukorral várja a futókat. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.