Röviden

MN
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökkenő gyógyszerárak
Több gyógyszer, többek között vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentők, antidiabetikumok, antidepresszánsok, valamint onkológiai szerek ára jelentősen csökkenhet októberben – közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Július 27-én jogszabályváltozások módosították a gyógyszergyártói árlicit szabályait. Az OEP szerint az új rendszer fokozta a piaci versenyt, nagyobb lehetőséget adva az olcsóbb termékeknek. (MTI)

Megállt a leszakadás
A 2008 közepe óta tartó mélyrepülésünk után megállt hazánk leszakadása Európától. Az utóbbi négy negyedévben Magyarország az EU átlagához közelítő mértékű hazai össztermék- (GDP-) növekedést tudott felmutatni, így már nem távolodunk a huszonhetek fejlettségi szintjétől – közölte tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium. (MN)

Francia megszorítás
Franciaország újabb megszorítást hajt végre, ami 11 milliárd eurós megtakarítást jelenthet 2012-től – jelentette be a francia miniszterelnök. Francois Fillon szerint az intézkedéseknek köszönhetően tartható a korábban kihirdetett, 2012-re vonatkozó hiánycél: 4,6 százalék helyett 4,5 százalék. Fillon számos új intézkedésről, így az 500 ezer eurónál többet keresőkre kirótt, háromszázalékos többletadóról tájékoztatott. A bejelentett lépések között van az adókedvezmények tízszázalékos megnyirbálása. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.