Röviden

MTI
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkéselt család
Egy 38 éves kiskunfélegyházi férfi késsel megszúrt egy 49 éves férfit, 45 éves feleségét és
29 éves lányukat. A három sérült közül az apa súlyosan, míg anya és lánya könnyebben sebesült meg. A rendőrök az eset közelében, egy lakásban fogták el a szurkáló férfit. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűncselekménye miatt indított vizsgálatot. (MTI)

Autós ámokfutót fogtak Budapesten
Autós üldözés után fogtak el egy ámokfutót Budapesten szombat délután. A zavartan viselkedő férfi egy XI. kerületi zöldségestől fizetés nélkül távozott, majd beült gépkocsijába, és elhajtott. A tulajdonos azonnal értesítette a rendőrséget, majd fiával együtt az elkövető nyomába eredtek két autóval. Eközben a XI. kerületi kapitányság munkatársai is bekapcsolódtak az üldözésbe, próbálták megállítani az elkövetőt, aki menekülés közben az I. kerületi Dózsa György téren egy turistabusznak ütközött, de ismét csak elhajtott.
A 33 éves férfi a Hegyalja úton a padkának ütközve elvesztette uralmát a jármű felett és egy fának csapódott. A rendőröknek ekkor sikerült elfogniuk az elkövetőt, akit a mentők kórházba szállítottak. (MTI)

Szörnyethalt a karambolban
Egy ember életét vesztette, ketten súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérültek, amikor két személygépkocsi összeütközött kedden az 5309-es úton Kecel és Kiskunhalas között. A két jármű egy irányban haladt, az első balra akart kanyarodni, a hátsó pedig már előzésbe kezdett, és összeütköztek. (MTI)

Zsugorodott a grönlandi gleccser
A Grönland délkeleti részén lévő Mittivakkat gleccser, a sziget eddig legintenzívebben megfigyelt jéggel borított felülete 2010-ről 2011-re 2,45 métert veszített vastagságából. Ez 29 centiméterrel több, mint az eddigi, tavaly mért rekord. A feljegyzések 1931-es megkezdése óta összesen 1,3 kilométert vonult vissza a jégnyelv. A kutatók a Mittivakkat gleccser zsugorodását az emelkedő hőmérsékletre és a hómennyiség csökkenésére vezetik vissza. (MTI)

Rokkantkártyával parkolt a Jaguárjával
Két napig volt őrizetben a rendőrségi fogdán egy férfi, és 260 ezer forintos pénzbírságot szabott ki rá a bíróság, mert törvénytelenül használt egy mozgáskorlátozottak számára kiadott parkolási engedélyt.
A férfi egy Jaguarral parkolt le a miskolci rendőrkapitányság elé. (MTI)

Bombát hagyott a rendőrőrs előtt
Második világháborús bombát hagyott a nyergesújfalui rendőrőrs előtt egy 45 éves férfi. A szerkezetet a kertjében találta. A férfi egy napig otthon őrizgette az erősen rozsdás bombát, majd vasárnap magával vitte a kocsmába. Ott azt a tanácsot kapta, hogy vigye a rendőrségre, ezért késő este az őrs bejárata elé helyezte a robbanótestet A bombát a tűzszerészek a helyi szeméttelepen robbantották fel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.