Röviden

MTI
2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobos Menyhért a Duna TV élén
Dobos Menyhértet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) eddigi tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettesét választotta a Duna Televízió vezérigazgatójává a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma tegnap – közölte a grémium elnöke. Balogh László hozzátette: Dobos Menyhért szeptember 21-től tölti be a vezérigazgatói posztot. (MTI)

Megsemmisítenék az egyházi törvényt
Az egyházakról szóló törvény megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól a Pedagógusok Szakszervezete. A tömörülés közleményében kiemeli: ma Magyarországon több egyház, vallási felekezet tart fenn iskolákat. Az egyházakról szóló törvény idei módosítása következtében 14-re csökken a hivatalosan elismert egyházak száma, így felekezeti iskolák szűnhetnek meg. (MTI)

Több néző
Növelte nézőinek számát a közmédia a nyáron – tájékoztatott a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Nyáron a nézők összességében több időt töltöttek a közmédia műsorait nézve, mint az év korábbi hónapjaiban. A sport- és szórakoztató műsorok bővülő kínálata sokakat a közszolgálati adókra vonzott, így 2011 nyarán is az m1 volt a harmadik legnézettebb magyarországi televíziócsatorna – közölte az MTVA szóvivője, Cserháti Ágnes. (MTI)

Kinevezés
Schmitt Pál köztársasági elnök büntetés-végrehajtási dandártábornokká nevezte ki Mészáros László büntetés-végrehajtási ezredest. A Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka a Sándor-palotában vette át kinevezési okmányát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.