Röviden

MTI
2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drágulhat a cukor
Októbertől várhatóan 20 százalékot meghaladóan emeli a cukor árát az osztrák Agrana csoport – mondta az APA hírügynökségnek a társaság vezérigazgatója. Johann Marihart azzal indokolta a döntést, hogy emelkedett a cukor világpiaci ára, és az Európai Unióban nincs egyensúlyban a kereslet és a kínálat. (MTI)

MÁV-kötvények
A kormány jóváhagyta, hogy a MÁV Zrt. az állam által meg nem térített költségei finanszírozására 2011-ben 35 milliárd forint összegű, legfeljebb három éves futamidejű, zártkörű kötvényt bocsásson ki állami készfizető kezességvállalás mellett. A vasúttársaság nyilvános pályázat nélkül értékesítheti a papírokat. (MTI)

Terítéken a távhő
Sürgősségi tárgyalást kérve nyújtja be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a távhőszolgáltatással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslatot, hogy az október elsején, a távhő hatósági ármegállapításával együtt hatályba léphessen – közölte Bencsik János. Az NFM államtitkára hozzátette: a hatósági ár alapja a termelők indokolt költsége lesz, ahol 4,5 százalékos nyereséget ismer majd el a szabályozás. (MTI)

Energiaügyi koordináció
Javítani kell az Európai Unión belüli koordinációt energiaügyekben, hogy a közösség egységesebben lépjen fel az ágazatban a külső partnerekkel folytatott tárgyalásokon – áll az Európai Bizottság brüsszeli jelentésében. A testület kezdeményezte például, hogy az uniós tagállamok tájékoztassák egymást az EU-n kívüliekkel tárgyalás alatt álló energiaügyi megállapodásokról. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.