Röviden

MN
2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szimulációs labor
A Semmelweis Egyetem speciális szimulációs laborjában gyakorolnak a jövőben a NATO egészségügyi katonái. A két szervezet erről tegnap írt alá közös szándéknyilatkozatot. Évente 40 katona fogja az oktatóközpontban készségeit fejleszteni és szinten tartani. Az egyedülálló szimulációs labor, a Semmelweis Skill Centrum kialakítására az egyetem több mint 330 millió forintot nyert az Új Széchenyi-tervből az unió támogatásával. (MN)

D-Day
A munka világát érintő 9 pontos követeléscsomagot fogalmaztak meg az akcióegységbe tömörült szakszervezetek, amelyek szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Day-nek keresztelt sztrájk- és tüntetéssorozatukat. Az akcióegységben mintegy 70 szervezetet vesz részt. A D-Day elnevezéssel a szövetségesek normandiai partraszállására utalnak, arra a napra, amely végül elhozta Európába a békét. (MTI)

Változatlan párttámogatottság
Nem változott a pártok támogatottsága – derül ki az Ipsos legújabb felméréséből. A Fidesz és az MSZP támogatóinak aránya 24, illetve 13 százalék, ez 1,9 millió és egymillió szimpatizánst jelent. A biztos pártszavazók körében továbbra is mintegy kétszeres a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben. A Jobbik 7 százaléka csaknem hatszázezer, az LMP 3 százaléka nagyjából negyedmillió támogatót tesz ki. A legtöbben, mintegy négymillióan azok vannak, akik távol tartják magukat a pártok világától. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.