Röviden

MN
2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rajongás
Több mint hatvanötezerszer telefonált egy holland nő egy év alatt ugyanannak a férfinak, hogy lángoló szerelméről értesítse. Szinte égtek a vonalak.

Felgyújtotta magát egy tízéves kisfiú
Felgyújtotta magát tegnap egy tízéves kisfiú a Tolna megyei Csibrákon, testfelületének több mint ötven százaléka megégett, életveszélyes sérülésekkel Budapesten ápolják – közölte a Hír TV. A gyereket délelőtt az iskolában többször megverték, a rendőrség vizsgálatot indított, többek között azt is szeretnék kideríteni, van-e összefüggés a verés és a tűzeset között. (MN)

Automatikus lesz az uniós segélyhívás
Közúti balesetek idején használatos automatikus segélyhívó rendszert szeretne bevezetni az Európai Bizottság az EU-tagállamokban. A testület szándéka szerint 2015-től minden új autót és könnyű haszongépjárművet fel kell majd szerelni az ehhez szükséges eszközökkel, s a mobilhálózat-üzemeltetőknek is korszerűsíteniük kell infrastruktúrájukat,
hogy a hívások mielőbb célba jussanak. (MTI)

Kisebb földrengést észleltek Hatvannál
Földrengést érzékeltek tegnap Hatvantól 10 kilométerre északra – közölte az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet Szeizmológiai Obszervatóriuma. A nyolc perccel fél egy után mért és a Richter-skála szerint 2,3-as erősségű földmozgást a környékbeliek is észlelték. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyeletén közölték: lakossági bejelentés nem érkezett hozzájuk. (MTI)

Uzsorások őrizetben
Három élelmiszer-uzsorást vettek őrizetbe szerdán Tiszarádon; egy 18 és 30 éves férfi, valamint egy 25 éves nő uzsorakamatra adott élelmiszert hitelbe rászorulóknak – közölte tegnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség. A gyanúsítottak az élelmiszereket három helyi rászorulónak úgy adták hitelbe, hogy azok a szociális segélyük átvétele után az ár többszörösét voltak kénytelenek kifizetni. (MTI)

Milliós kábellopás
Csaknem húszmillió forint értékű, másfél kilométer hosszúságú bronzkábelt vágtak le és ebből 300 méternyit el is loptak vélhetőleg szerda hajnalban ismeretlenek az Antenna Hungária Zrt. telephelyén, Jászberény mellett. Az elsődleges becslések szerint a kár meghaladja a négymillió forintot. (MTI)

Kitelepítések a Lee trópusi vihar miatt
Óvintézkedésként több mint százezer ember kitelepítését rendelték el tegnap az Egyesült Államok keleti partvidékén fekvő Pennsylvania szövetségi államban, mert a Lee trópusi vihar miatt várhatóan az árvízvédelmi töltések tetejéig emelkedik majd a Susquehanna folyó vízszintje, s esetleg elöntheti a környező településeket. A Maryland szövetségi államtól New England államig terjedő térségben árvízvédelmi készültség van érvényben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.