Röviden

MN
2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átalakulhat az uniós áfarendszer?
Az áfakulcsok szerkezetének későbbi átalakítását is várhatóan a megfontolandó kérdések közé javasolja majd az Európai Bizottság abban az előterjesztésben, amit még idén közzétesz az áfa-rendszer jövőjével kapcsolatban – válaszolta tegnap Matolcsy György levelére Algirdas Semeta. Az unió adóügyi főbiztosát a nemzetgazdasági miniszter arra kérte, hogy az Európai Bizottság „mihamarabb tegyen javaslatot a luxuscikkek forgalmi adójának normál kulcsúnál magasabb adóztatására”. (MTI)

Visszaéltek az NFÜ nevével
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) nevében hamis támogatásokkal és szerződésekkel csapták be ismeretlen tettesek az Új Széchenyi-terv pályázóit, s ezzel valószínűleg jelentős anyagi kárt okoztak. A visszatérő bűncselekmények ügyében az NFÜ vezetői feljelentést tettek a rendőrségen. (MN)

Felszámolás indult a Skála Group ellen
Felszámolási eljárás indult a két kínai személy által 2007-ben alapított Skála Group Kft. ellen
– adta hírül a Gazdasag.hu. A cég ellen tavaly több végrehajtást is kezdeményeztek, s a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak is több mint százmillió forinttal tartoznak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.