Röviden

MN
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz pontvesztés
Labdarúgó Eb-selejtezők: A csoport: Azerbajdzsán–Kazahsztán 3-2, Ausztria–Törökország 0-0; B cs.: Oroszország– Írország 0-0, Macedónia–Andorra 1-0, Szlovákia–Örményország 0-4; C cs.: Észtország– Észak-Írország 4-1, Szerbia– Feröer-szigetek 3-1; D cs.: Bosznia-Hercegovina–Fehéroroszország1-0, Luxemburg– Albánia 2-1, Románia–Franciaország 0-0; F cs.: Horvátország–Izrael 3-1, Lettország– Görögország 1-1, Málta–Grúzia 1-1; G cs.: Svájc–Bulgária 3-1; H cs.: Dánia–Norvégia
2-0. (MN)

Utánpótláspofon
U21-es labdarúgó Eb-selejtező (Székesfehérvár): Magyarország–Olaszország 0-3, csapatunk két mérkőzés után pont nélkül áll. (MN)

Polgár kikapott
Polgár Judit világossal elvesztette első nyolcaddöntős mérkőzését az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló, kieséses rendszerű sakk Világkupán.
A magyar nagymester a 46. lépésben adta fel a tegnapi partit a kubai Leinier Dominguez Perez ellen. A visszavágót ma rendezik, ha Polgár egyenlíteni tud, csütörtökön rájátszás következik. (MTI)

Szollár szétlövése
Ifj. Szollár András a hibátlan hétfő után tegnap is jól célzott, ám végül szétlövésben lemaradt a férfi traposok hatos döntőjéről, 8. lett, így olimpiai kvalifikációt sem sikerült szereznie a belgrádi koronglövő vb-n. (MTI)

Labdarúgó Ligakupa
Labdarúgó Ligakupa, 2. forduló: A csoport: Győr–Haladás 2-2; B csoport: Kaposvár–Siófok 2-0. (MTI)

Argentin szakasz
Sprintbefutóban az argentin Juan José Haedo nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 16. szakaszát, öszszetettben a spanyol Juan José Cobo vezet. (MTI)

Erős Dél-Amerika
Felkészülési labdarúgó-mérkőzéseken: Brazília–Ghána 1-0 (gól: Leandro Damiao; Ronaldinho visszakerült a selecaóba, a ghánai Oparét a 34. percben – jogtalanul – kiállították);
Argentína–Nigéria 3-1 (gól: Higuaín, Di María, Elderson (öngól), ill. Obasi; Messi két gólpasszt adott). (MN)

Tanulj és sportolj!
Több sportszervezettel – az atlétikai, kézilabda- és vízilabda-szövetséggel, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával, valamint az FTC kézi- és vízilabda-szakosztályával – kötött megállapodást tegnap a gödöllői Szent István Egyetem. A Tanulj és sportolj! program fő célja, hogy a hallgatóknak ne kelljen választaniuk a tanulás és a sport között, hanem az intézmény segítségével mindkettőt folytathassák. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.