Röviden

MTI
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Titkos börtönök
Strasbourg. Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint Európában három országban – Lengyelországban, Romániában és Litvániában – tartott fenn titkos börtönöket a CIA a terrorizmus elleni harc jegyében. Thomas Hammarberg, a strasbourgi székhelyű, főként emberi jogi kérdésekkel foglalkozó összeurópai szervezet emberi jogi biztosa hétfőn tett közzé összegzést arról, hogy az adatok szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség milyen titkos műveleteket hajtott végre Európában 2001 végétől kezdve. (MTI)

Iráni ajánlat
Teherán. Irán kész arra, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) teljes ellenőrzés alá vonja atomprogramját a következő öt évben, ha feloldják a Teherán ellen hozott szankciókat – közölte az iráni atomprogram vezetője az ISNA hírügynökséggel. Ferejdún Abbászi Davani ugyanakkor nem tett utalást arra, hogy Teherán mikor javasolta ezt az ENSZ bécsi székhelyű szakosított szervének, és azt sem fejtette ki, mit ért a teljes ellenőrzésen. (MTI)

Heves per
Kairó. Megkezdődött Hoszni Mubarak elűzött egyiptomi elnök perének harmadik tárgyalása Kairóban, a volt államfő mentőautóban, hordágyon érkezett a bíróság elé. Több meggyilkolt tüntető családtagja megpróbált bejutni a tárgyalóterembe, de hiába. Eközben Mubarak több tucat híve és ellenfele csapott össze a bíróságnak helyet adó rendőriskola környékén, néhányan megsebesültek. (MTI)

Merkel kudarca
Schwerin. Angela Merkel kancellár kudarcaként értékelték politikai megfigyelők a hét végén Mecklenburg–Elő-Pomerániában tartott tartományi parlamenti választások eredményeit. Németországban az idén eddig hat tartományban tartottak helyi választásokat, és azok többsége a kereszténydemokraták és a liberálisok kudarcát eredményezte. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.