Röviden

MN
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb lengyel bojkott Litvániában?
Varsó. Ha a litván hatóságok nem változtatják meg a lengyel kisebbség számára hátrányos – például a földrajz- és történelemoktatást csak litván nyelven megengedő – új oktatási törvényt, a lengyel tannyelvű iskolák két hét múlva felújítják sztrájkjukat – figyelmeztetett a litvániai lengyel iskolák oktatói egyesületének elnöke, Józef Kwiatkowski. Lech Walesa, a Szolidaritás legendás vezetője közben nyílt levélben fordult Litvánia varsói nagykövetéhez, elutasítva a neki ítélt magas litván állami kitüntetés, a Nagy Vitold Érdemrend nagykeresztjének átvételét. (MTI)

Líbiai végjáték
Tripoli. Moammer el-Kadhafi líbiai vezető nem utazott azon a páncélozott járművekből álló konvojon, amely hétfőn lépett át Líbiából Niger területére – közölte tegnap az al-Arabíja hírtelevízió. Közben a bengázi ellenzék harc nélkül bevonult Bani-Valídba, miután Kadhafi erői közölték, átadják a várost. (MTI)

Olasz tervek
Róma. Többek között az 500 ezer euró feletti éves jövedelmek háromszázalékos különadója és a kiegyensúlyozott költségvetés alkotmányba iktatása lesznek a sarokpontjai az új olasz megszorító csomagnak, amelyet a parlament felsőháza tegnap vitatott meg. Közben a nap folyamán a megszorítások miatt utcára vonultak az olasz alkalmazottak. (MTI)

Murdoch tudhatott a lehallgatásokról
London. A brit médiamágnás Rupert Murdoch fia, James (képünkön) tudott a lehallgatásokról – állította tegnap a brit lehallgatási botrányt vizsgáló parlamenti bizottság előtt Colin Myler. A News of the World volt szerkesztője olyan bizonyítékokat mutatott be, amelyek szerint a News International elnöke olvasta azokat az e-maileket, amelyekben arról írtak, a lehallgatás bevett és igen elterjedt gyakorlat a bulvárlapnál. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.