Röviden

MN
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy tanítók
Eörsi Mátyás Bengáziban demokráciára tanítja a líbiaiakat. Szegények, lehet, hogy jobban járnának, ha mégiscsak Kadhafi győzne?

Elnapolták a gyáli gyilkos tárgyalását
Büntetőpere kezdetén elnapolta tegnap a Pest Megyei Bíróság Z. Dávid tárgyalását, mert a vádlott pszichés állapota miatt erős gyógyszereket szed, és nem érezte jól magát. A terhelt másfél éve Gyálon az utcán agyonlőtte volt barátnőjét, mert elhagyta őt. Z. Dávidot előre kitervelten és különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség. (Cs. T.)

Megdőlt a balatoni vitorlásrekord
Új rekord született a Balaton hosszanti, Keszthely–Balatonkenese közötti átvitorlázásában tegnap délelőtt: Rajnai István keszthelyi csapata egy katamaránnal 2 óra 42 perc alatt teljesítette a távot, megdöntve Majtényi Szabolcs két évvel ezelőtti, 3 óra 41 perces rekordját. A 12 méter hosszú, 8 méter széles, a vízből 21 méter magasra kiemelkedő árbocú, kéttestű hajó több mint ötven kilométeres óránkénti sebességre volt képes. (MTI)

Leszakadt egy mázsás ereszdarab
Százkilós ereszdarab zuhant le tegnap Budapesten egy erzsébetvárosi háromemeletes ház tetejéről a járdára. Senki nem sérült meg, mert nem jártak emberek a történtek idején a környéken. A ház még mindig életveszélyes, ezért inkább leverik róla a málló vakolatot és a téglákat, hogy ne legyen több baleset. (MN)

Rengett a föld Indonéziában
Három ember meghalt egy erős földrengés miatt Indonézia nyugati részén helyi idő szerint tegnap hajnalban. A Szumátra északi csücskében keletkezett földmozgás 6,6-es erősségű volt. A 110 kilométer mélyen a föld alatt keletkezett rengés epicentruma 100 kilométerrel délnyugatra volt Medan várostól, túl távol az óceántól ahhoz, hogy szökőárt idézzen elő. A városban és környékén sok száz ember menekült ki az épületekből. (MTI)

Meghalt a lezuhant MiG két pilótája
Lezuhant egy MiG–31 típusú elfogó vadászrepülőgép tegnap Oroszországban a permi területen, a várostól 11 kilométerre, mindkét pilóta életét vesztette. A MiG–31-esek repüléseit leállították mindaddig, amíg az elrendelt vizsgálat meg nem állapítja a katasztrófa okát. (MTI)

Embert gázolt a vonat Somogyban
Egy Ötvöskónyiból eltűnt, korábban a rendőrség által is keresett, orvosi kezelés alatt álló férfit ütött el a vonat tegnap este a Somogy megyei Somogyszob és Ötvöskónyi közötti pályaszakaszon. A férfit, akinek segítségére mentőhelikoptert hívtak, súlyos sérülésekkel szállították kórházba, nincs életveszélyben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.