Röviden

MTI
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

35 év alatt hatalmas kormánypárti előny
A Tárki legfrissebb kutatása szerint a 35 év alatti pártszimpátiával rendelkezők körében 56 százalékkal a Fidesz a legnépszerűbb, a második 19 százalékkal a Jobbik, őket követi 14 százalékkal az MSZP, végül pedig 11 százalékkal az LMP zárja a sort. Az intézet közleményében az áll: a Fidesszel szimpatizáló fiatalok a legelégedettebbek, az MSZP-szimpatizánsok bíznak a legkevésbé az Országgyűlésben, az LMP-szimpatizáns fiatalok bíznak leginkább az emberekben, a Jobbik-szimpatizánsok nem bíznak a rendőrségben és idegenellenesek. (MTI)

Fónagy a Fidesz budapesti elnöke
Egyhangú szavazással erősítette meg elnöki tisztségében Fónagy Jánost a Fidesz budapesti választmánya tegnapi tisztújító ülésén – olvasható a párt honlapján. Újraválasztása után Fónagy még két évig töltheti be az elnöki tisztséget. A választmány szintén egyhangú szavazással hat alelnököt is választott: Rogán Antal belvárosi, Kocsis Máté józsefvárosi, Láng Zsolt II. kerületi, Hassay Zsófia terézvárosi, illetve újraválasztással Németh Szilárd csepeli polgármester és György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes személyében. (MTI)

Elítélték Szima Juditot
Kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett bujtogatás miatt 160 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte tegnap jogerősen Szima Juditot, a Tettrekész rendőrségi szakszervezet főtitkárát a Legfelsőbb Bíróság. A Budapesti Katonai Ügyészség még 2008-ban emelt vádat ellene, mert több, a szervezet honlapjára kikerült cikkben támadta a rendőri vezetőket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.