Röviden

MN
2011. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízből hárman vesznek hazait
Főként a szegényebb és idősebb réteg vásárol rendszeresen magyar terméket – ez derült ki a Kaposvári Egyetem legfrissebb felméréséből, amelynek során 1200 fogyasztót követtek a boltba lépéstől a kasszáig. Tízből nyolc ember büszke arra, hogy magyar, de amikor választaniuk kell, csak hárman választanak itthoni árut. A legtöbb fogyasztó úgy tér be az üzletekbe, hogy magyar terméket kíván vásárolni, aztán gyakran mégis a külföldit kéri. (MN)

Rekordtöbblet az első fél évben
Az első fél évben 1036 milliárd forintos rekordtöbblet keletkezett a külkereskedelmi termékforgalomban, ami 268 milliárd forinttal több, mint 2010 azonos időszakában. A külkereskedelem ugyanakkor júniusban sokat veszített lendületéből, amikor az export éves alapon csak 3 százalékkal bővült a májusi 20 százalék után. (MN)

Idénymunka terén jók az eredmények
Egy év alatt megduplázódott az egyszerűsített foglalkoztatásban részt vevők száma annak köszönhetően, hogy a dolgozók bejelentését tavaly augusztustól megkönnyítette a kormány. Míg 2010 júliusában 254 ezer volt az egyszerűsített foglalkoztatásban részt vevők száma, addig 2011 júliusában már csaknem 512 ezer fő. Emellett nőtt a foglalkoztatók száma is. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.