Röviden

MN
2011. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerződésbontás
Németh Krisztián, a magyar labdarúgó-válogatott csatára felbontotta a szerződését a görög Olimpiakosszal. Egyelőre nincs csapata, de menedzsere szerint hamarosan bejelentik, hol folytatja a pályafutását. A hét elején a belga Standard Liege-nél már orvosi vizsgálaton is részt vett, mégis meghiúsult a megállapodás. (MN)

Kvótaközelben
A Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettesnek nem sikerült bejutnia a döntőbe a szlovéniai Bledben zajló olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon, így szombaton a B fináléban, azaz a 7–12. helyért küzdhet. Az egységnek ott azonban csak egy riválisát kell megelőznie ahhoz, hogy kvótát szerezzen a jövő évi, londoni játékokra. (MTI)

Sztáredző Újvárosban
A svéd Stephan Lundh személyében igazi sztáredzőt szerződtetett a Dunaújváros jégkorongcsapata. Az 51 éves tréner a Djurgardennel kétszer lett bajnoki második, míg a Frölundával 2005-ben svéd bajnoki címet szerzett. A svéd felnőttválogatottal 1999-ben világbajnoki harmadik, az U18-as együttessel pedig tavaly vb-ezüstérmes lett. Ez lesz az első külföldi munkavállalása. (MN)

Janics Natasa anya lett
Egészséges kislánynak adott életet tegnap Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos. A baba a versenyző elhunyt édesapja, Milan Janic emlékére a Milana nevet kapta. (MTI)

Vajda bronzérmes
Vajda Attila a kanadai Oldershaw és a német Brendel mögött harmadik lett a londoni kajak-kenu előolimpia C-1 1000 méteres számában. (MN)

Hat pályázó
Hat város jelezte hivatalosan a csütörtök éjféli határidőig a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), hogy pályázik a 2020-as nyári játékok megrendezésére: Baku, Doha, Isztambul, Madrid, Róma és Tokió. A NOB 2013. szeptember 7-én dönt a helyszínről. (MTI)

Nibali közelít
Hosszú szökés után a svájci Michael Albasini nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 13., pénteki szakaszát, míg összetettben továbbra is a brit Bradley Wiggins áll az élen, de a címvédő olasz Vincenzo Nibali 4 mp-re megközelítette. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.