Röviden

MTI
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hitvallás
Klaas Hendrikse, a holland protestáns egyház liberális lelkipásztora azt üzente gyülekezetének; ne reménykedjenek a halál utáni életben, mert Isten nem létezik. Bort iszik és vizet prédikál.

Ellopták Mária szobrát Csatkán
Ellopták a csodatévőnek tartott forrás feletti Mária-szobrot a hét végén a csatkai búcsúban, a rendezvény egyik résztvevője felajánlotta a kegytárgy pótlását. A Fejér megyei településen az idei búcsúra állították vissza az ötven évvel ezelőtti állapotokat, amikor a forrás három helyen tört elő a falból, és a Mária-szobrot a támfal közepére helyezték. (MTI)

Dale Farmnak két hete maradt
Szeptember 19-re tűzte ki Angliában az essexi Basildon város tanácsa Európa legnagyobb utazó (traveller) táborának részleges felszámolását. Dale Farmban a kilakoltatás négyszáz embert érint, köztük több mint száz gyermeket. (Gy. Á.)

Megdőlt a melegrekord
Megdőlt tegnap az országos napi melegrekord, Túrkevén 34,8 Celsius-fokot mértek, az érték 0,6 fokkal magasabb, mint amit a korábbi években szeptember 5-én rögzítettek a szakemberek. Az eddigi csúcsot 1984-ben Tiszakécskén jegyezték fel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.