Röviden

MN
2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok az üres ipari ingatlan
Míg a kelet-közép-európai régióban az ipari ingatlanok átlagos kihasználatlansága 11,8 százalék, addig Magyarország egészén 21,7 százalékon áll a mutató. Szlovákiában ezzel szemben mindössze 2,5 százalék áll üresen, de Csehországban sem éri el a 10 százalékot a használaton kívüli telepek aránya. Hazánkban 180 ezer négyzetméter ipari területet adtak bérbe az év első felében. (MTI)

Ismét költekeznek az amerikaiak
A vártnál jelentősebben nőttek az amerikai személyi kiadások júliusban, miközben a jövedelmek emelkedése elmaradt az elemzők által becsülttől. A nyár közepén a személyi kiadások öt hónapja legnagyobb mértékben, 0,8 százalékkal nőttek a szakértők által várt 0,5 százalék helyett. A személyi jövedelmek növekedése 0,3 százalék volt, elmaradt az elemzői becslésekben szerepelt 0,4 százaléktól. (MTI)

Visszapillantók Mátészalkáról
Autótükör-gyártó csarnokot épít a világviszonylatban piacvezető német Flabeg Holding Mátészalkán. A hétmillió eurós, jelenlegi árfolyamon mintegy 1,9 milliárd forint költségből készülő ipari létesítmény alapkövét tegnap helyezték el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város ipari parkjában. A 2012 első negyedévére elkészülő, 3520 négyzetméter alapterületű üzem Európa legmodernebb külső autótükör-gyártó egysége lesz. (MTI)

Csak a cégek vesznek új kocsit
Idén a Magyarországon értékesített új személygépkocsik 70 százalékát cégek vásárolták, ennek egynegyede a flottába tartozó kocsi. A teljes újgépjármű-finanszírozási piacon belül is jelentősen nőtt a flottafinanszírozás aránya, és immár eléri a 40 százalékot. Már nemcsak a nagy nemzetközi cégek veszik igénybe a flottakezelést, hanem a magyar kis- és közepes méretű vállalkozások is. (MTI)

Újra lehet pénzzel fűteni
Pályázatot ír ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a forgalomban elhasználódott bankjegyek megsemmisítésekor keletkező bankjegybrikettekre. Az MNB évente 40-50 tonna megrongálódott, elhasználódott bankjegyet von ki a forgalomból. Ezek megsemmisítése során tömör, tégla alakú brikettek készülnek. A közhasznú szervezetek szeptember 30-ig pályázhatnak a bankjegybrikettek térítésmentes, fűtési célú hasznosítására. (MN)

Célegyenesben az eszközkezelő
Elfogadta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatósága tegnapi ülésén
a bajba került lakáshiteleseket segítő Nemzeti Eszközkezelő Zrt. alapító okiratát, amelyben Csillag Tamást, a Diákhitel Központ Zrt. egykori vezérigazgatóját jelölte ki határozatlan idejű megbízatással vezérigazgatónak. A százszázalékos állami tulajdonú vállalat jegyzett tőkéje 100 millió
forint, míg tőketartaléka 1,9 milliárd forint. Az eszközkezelő a bajba jutott adósok lakását megvásárolja, és bérleti jogot kínál fel nekik. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.