Röviden

MN
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyöngyöspata: dokumentumáradat
Több ezer oldalnyi dokumentum beérkezésére számít a gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló eseti parlamenti bizottság fideszes elnöke. Kocsis Máté közölte: az áttekintésre a frakciók időt kértek, így a munkát a tervek szerint szeptember közepétől november 20-ig elvégzik. Várhatóan kihelyezett ülést is tartanak Gyöngyöspatán. Gyurcsány Ferencen túl meghallgatnák Vona Gábort, a Jobbik és Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét, valamint az ORFK vezetőit is. (MTI)

Mtk.: cselédsors vagy növekedés
Aki az új munka törvénykönyvének (Mtk.) szükségességével nem ért egyet, az a munkanélküliség pártján áll – reagált Szijjártó Péter arra, hogy Mesterházy Attila azt mondta: az MSZP és a szakszervezeti konföderációk szerint nincs szükség új jogszabályra. A miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta: az elmúlt nyolc év elhibázott gazdaságpolitikája, s a régi munka törvénykönyve miatt évről évre csökkent a dolgozó emberek száma. Ezért a kormány legfontosabb célkitűzése, hogy tíz év alatt egymillió új, legális, adózó munkahely jöjjön létre, amihez új törvénykönyv kell. (MTI)

Lázár János levele
Levélben fordult a parlamenti képviselőcsoportok vezetőihez Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, azt kérve tőlük, hogy juttassák el pártjuk választójogi javaslatát az ezzel foglalkozó parlamenti albizottsághoz. Lázár János levelében azt írta, hogy a Fidesz képviselőcsoportja szeptember 30-ig javaslatot tesz a jelenleg hatályos választójogi törvény megváltoztatására. Ahogy arról tájékoztatott, céljuk a jelenlegi rendszerben lévő aránytalanságok megszüntetése. (MTI)

Jogsértő ügyvédi szabályzat
A jogbiztonságot sértheti a Magyar Ügyvédi Kamara fegyelmi szabályzata – állapította meg Szabó Máté egy panasz vizsgálata során. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa ellentmondást talált az ügyvédekről szóló törvény és a szabályzat egy rendelkezése között a fegyelmi vétség gyanújának megállapításával kapcsolatban. Az ombudsman felkérte a kamara elnökét, kezdeményezze a szabályzat megfelelő módosítását. (MTI)

Hibáztak a testőrök?
Bár a terrorelhárítók szerint a védett vezetők nem voltak veszélyben, valószínűleg szervezetlenség okozta, hogy az augusztus 20-i szentmisét megzavaró férfit fél percig senki nem fogta el és nem vezette el a bazilika elől – adta hírül tegnap az Origo. Az internetes hírportálnak Keresztesi Zsolt, a Magyar Biztonsági és Testőr Akadémia kuratóriumi elnöke a testőrök munkájával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „túl hosszú volt a reakcióidő, ilyet nem szabad megengedni”. Szerinte a rendzavarónak hangosbeszélővel a kezében biztosan nem lett volna szabad átcsúsznia az első szűrőn, hiszen egy ilyen eszköz nem az ünnepi misére való. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.