Röviden

MTI
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Interverés
Az Internazionale gólzáporos meccsen 4-3-ra kikapott vasárnap éjszaka, lapzártánk után Palermóban az olasz labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában. A spanyol liga 3. fordulójának záró mérkőzésén: Espanyol–Bilbao 2-1. (MTI)

Tizedik helyen
A tizedik helyen végzett tegnap a Demeter Bence, Cseh Krisztina vegyes páros a moszkvai öttusa-világbajnokságon. A számot az ukránok nyerték. (MTI)

Bravúr a Gardán
A magyar Raffica Sailing Team nyerte a Garda-tavon rendezett 61. Centomiglia elnevezésű rangos nemzetközi vitorlásversenyt. A magyar csapat rajt-cél győzelmet aratott a tókerülő viadalon, amely a balatoni Kékszalaghoz hasonlítható. A Király Zsolt kormányozta hajóval
8 óra 55 perc alatt tette meg a 13 fős legénység a 100 km-es távot, s győzött a viadal történetében első magyar egységként. (MTI)

Negyeddöntősök
Utolsóként a szlovén válogatott biztosította a helyét a legjobb nyolc között a litvániai férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, miután a középdöntő tegnapi első meccsén 67-60-ra legyőzte a finneket. A szerdai és csütörtöki, kaunasi negyeddöntő párosítása lapzártánkkor még egy bizonytalansági elemet tartalmazott, és így festett: Spanyolország–Szlovénia, Macedónia vagy Oroszország– Litvánia, Franciaország–Görögország, Macedónia vagy Oroszország–Szerbia. (MTI)

Blatter-kritika
Csung Mong Jun, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi alelnöke olyan diktatórikus személynek írja le Joseph Blatter FIFA-elnököt, aki jól bánik a szavakkal, intelligens, ugyanakkor nem egy „nemzetközi gentleman”. A dél-koreai milliárdos 16 éven át volt a FIFA alelnöke, és akkor került igazán összetűzésbe Blatterrel, amikor maga is elnöki ambíciókat táplált, ám végül az ázsiai szövetségben sem választották meg alelnöknek, így aztán nem lett Blatter kihívója. (MTI)

Contador indulna
A jelenkor legjobbjának számító spanyol Alberto Contador, aki nem indult a vasárnap befejeződött Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen, azt mondta, jövőre ismét rajthoz áll hazája háromhetes viadalán. A 28 éves kerekes azt nyilatkozta a Cadena SER rádióállomásnak, hogy mindenképpen ott lesz a rajtnál, és szeretné megismételni 2008-ban aratott sikerét.
A háromszoros Tour-győztes bringásra novemberben kemény próba vár, miután többszöri halasztást követően akkor dönt a doppingügyében
a nemzetközi Sportdöntőbíróság. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.