Röviden

MN
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cheney a kínzásról
Dick Cheney volt amerikai alelnök tegnap kijelentette: nincs ellentmondás abban, hogy az Egyesült Államok feltételezett ellenségeivel szemben megengedhetőnek tartja a kényszervallatást, az amerikai állampolgárok esetében viszont nem. Cheney ezt akkor mondta, amikor az NBC televízióban megkérdezték tőle, hogy mit szólna hozzá, ha Iránban vízbe fojtást imitáló kényszervallatást alkalmaznának a kémkedéssel gyanúsított amerikai állampolgárokkal szemben. (MTI)

Szijjártó Péter: Nem lesz megszorítás
Hiába szorgalmaznak a szocialisták folyamatosan megszorításokat, nem lesznek, mert az emberek világossá tették, nem kérnek a megszorítások politikájából, amely egyébként is kudarcot vallott – jelentette ki a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter újságírók előtt így kommentálta az MSZP elnökének szavait. Mesterházy Attila azt mondta, Orbán Viktor vezette válságba az országot, és egyúttal felszólította a kormányfőt, mondja meg, milyen megszorításokra készül. (MTI)

Kína vásárolhat
A jelenlegi 15 elsődleges állampapír-forgalmazó mellé a Bank of China is bekerülhet – jelezte a Bloombergnek Pleschinger Gyula. Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójának tájékoztatása szerint erről már tárgyalásokat folytattak a pekingi székhelyű pénzintézettel. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.