Röviden

MTI
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

FTC: Détári, Selymes?
Az Ulloi129.hu honlap információi szerint Détári Lajos, az NB II-es Vecsés klubigazgató-vezetőedzője, korábbi klasszis futballista (aki 1993-ban fél évet a Ferencvárosnál is töltött) vagy Selymes Tibor, egykori román válogatott, magyarországi légiós, a Sopron volt trénere (ő legutóbb Ploiesti-ben dolgozott) a legesélyesebb az FTC vezetőedzői posztjára. (MN)

Hollandia az új első
A magyar labdarúgó-válogatott két helyet javítva a 45. a FIFA friss világranglistáján. Az élen a világbajnok spanyolokat megelőzték a mieinkkel egy Eb- és vb-selejtezőcsoportban érdekelt hollandok. A többi Eb-kvalifikációs rivális közül Svédország a 18., Finnország a 79., Moldova a 88., San Marino a 203. (MTI)

Visszaléptetett Fener
A Török Labdarúgó-szövetség visszaléptette a BL-indulástól a bajnok Fenerbahcét, mivel a klub érintett a helyi bundabotrányban. A döntés 24 órával a csoportkör sorsolása előtt történt. Egyelőre nem tudni, hogy az európai szövetség (UEFA) melyik csapattal tölti fel a 32-es főtábla mezőnyét. (MTI)

Bús görög gárdák
A negyedik vonalba sorolta a bundázással vádolt Volosz – Szélesi Zoltán gárdája – és
a Kavala labdarúgócsapatát a görög sportminisztérium professzionális sportügyekben illetékes bizottsága. (MTI)

Mata a Chelsea-ben
A Chelsea leigazolta Juan Manuel Matát, a Valencia világbajnok spanyol labdarúgóját. A londoniak hivatalos honlapjukon számoltak be arról, hogy öt évre szóló szerződést kötöttek a 23 éves középpályással, akiért 30 millió eurót fizettek. (MTI)

Nasri aláírt
A Manchester City körülbelül 25 millió fontért megszerezte az Arsenaltól Samir Nasrit:
a 24 éves francia futballista, aki három idényt töltött Londonban, tegnap aláírta négy évre szóló szerződését. (MTI)

Csúszó olaszok?
Az olasz labdarúgóliga illetékesei nem szavazták meg a játékosok által támogatott új kollektív szerződés aláírását, így egyre valószínűbb, hogy csúszni fog a Serie A hét végi rajtja.
A liga húsz tagja közül 18-an voksoltak az aláírás ellen.
A spanyol bajnokság múlt szombatra kiírt indulása hasonló okból maradt el. (MTI)

Buzánszky bocsánata
Még tavaly, a nagyváradi futballklub centenáriumán veszett össze Mészöly Kálmán és Buzánszky Jenő. Előbbi szerint utóbbi futballistaként a térdéig nem ér fel. Amikor az Aranycsapat jobbhátvédje a napokban látásgondok miatt kórházba került, Mészöly bement hozzá és bocsánatot kért, amit Buzánszky elfogadott. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.