Röviden

MTI
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Embertelen
A jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ mélyen csalódott a háborús bűntett vádja alól első fokon felmentett Képíró Sándor halála miatt. Nem is szólva a gyászoló családról.

Rengett a föld Paks közelében
Kisebb földrengést észleltek Pakstól 8-10 kilométerre északra szombat reggel fél tízkor. A Richter-skála szerint 2,8-as földrengés fészke 10 kilométer mélyen volt. A Tolna megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Németkéren néhányan érezték, hogy mozog a föld, károkról azonban nem érkezett jelentés. (MTI)

Letartóztatták a romonyai tettest
Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság szombaton azt a 44 éves román állampolgárságú, magyar nemzetiségű férfit, aki a gyanú szerint szerelemféltésből pisztollyal megölte volt élettársát és annak új barátját múlt szerdán a baranyai Romonyán. A döntést az ügyész, a gyanúsított – aki korábban részletes beismerő vallomást tett – és védője is tudomásul vette. A terhelt a bíróságon azt mondta, hogy megbánta tettét. (MTI)

Páncélszekrényt találtak a Dunában
Ismeretlen eredetű, esetlegesen bűncselekményből származó páncélszekrényt találtak a Duna hatos folyamkilométerénél Budakalász és Szentendre között szombat délelőtt. Miután a páncélszekrényt a tűzoltók kihozták a partra, rendőrségi helyszínelők megkezdték az átvizsgálását. Arra keresik a választ, hogy a széf összefüggésbe hozható-e valamilyen bűncselekménnyel, s ha igen, hol követték el azt. (MTI)

Elfogták a vélt miskolci gyilkost
A rendőrség szombaton elfogta és őrizetbe vette azt az embert, aki a Miskolcon múlt csütörtökön reggel holtan talált 86 éves asszony megölésével gyanúsítható. Az MTI információi szerint az idős nőt a Szentpáli utca egyik épületének lépcsőházában, zsákba csomagolva találták meg. Bővebb tájékoztatást az ügy részleteiről későbbre ígért a rendőrség. (MTI)

Irányíthatatlanná vált az autóbusz
Árokba szaladt egy kirándulókat szállító különjárati autóbusz a 8-as számú főúton Ajka és Devecser között szombaton. Az utasok közül nyolcan megsérültek, közülük három embert súlyos állapotban szállítottak kórházba a mentők. A busz vezetőjének elmondása szerint az okozta a balesetet, hogy „szétment” a kormányszerkezet, s emiatt irányíthatatlanná vált a jármű. (MTI)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 7, 10, 56, 58, 84. Joker: 761284. Hatos lottó: 1, 8, 14, 16, 18, 21. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.