Röviden

MN
2011. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadásznak a szír szökevényekre
Damaszkusz. Tegnap az északkeleti Dzsabal az-Závíja térségében indítottak újabb hadműveletet a szíriai katonai egységek, „a rendszer ellenségeit” keresve. A londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint a biztonsági erők – akik az állami Sana hírügynökség szerint szintén komoly veszteségeket szenvedtek a napokban – az Ablinban végzett házkutatások során megöltek három katonaszökevényt. (MTI)

Brit katonákat ítéltek el
London. Tegnap – több mint egy év vizsgálat után – lezárult a Baha Músza-ügy; a bíró elmarasztalta a katonákat. A haderő hét tagja komoly fegyelemsértés során megdöbbentő módon alkalmazott indokolatlan erőszakot a dél-iraki Bászra egyik hotelének fiatal recepciósával szemben, aki 2003-ban halt bele a brit támaszponton elszenvedett kínzásokba. (MN)

Lula da Silva kapja a Walesa-díjat
Varsó. Lula da Silva korábbi brazil elnök kapja meg az idén a Szolidaritás szakszervezet alapítójáról, az egykori lengyel államfőről elnevezett díjat, amelyet olyan személyeknek és intézményeknek ítélnek oda, akik és amelyek elősegítik a szabadság, a demokrácia, a szolidaritás és az együttműködés ügyét. (MTI)

Adósságplafon az alkotmányba?
Bécs. Alkotmányban rögzítené a GDP-arányosan számított hatvanszázalékos államadósságcélt az Osztrák Néppárt. Ausztria államadóssága jelenleg 214 milliárd euró, amely a GDP 74 százalékának felel meg. (MTI)

BBC-tudósítót gyilkolt az ISAF
Kabul. Elismerte a NATO vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erő (ISAF) tegnap, hogy amerikai katonái még júliusban lelőtték a BBC brit televízió egyik tudósítóját. Az ISAF közleménye szerint a biztonsági erő egyik katonája lázadónak nézte a 25 éves Ahmed Omed Khpulwakot, s azt hitte, hogy robbanóanyaggal megrakott mellényt készül felrobbantani, pedig valószínűleg csak sajtóigazolványát akarta felmutatni. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.