Röviden

Nagy Áron
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szavahihető
Ejtették a Dominique Strauss-Kahn elleni vádakat, mert az őt szexuális erőszakkal megvádoló szobalányról kiderült, hogy hazudott már egyszer-kétszer az életében, míg a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatójáról ilyesmi még véletlenül sem tételezhető fel.

Újabb vérfertőző apa Ausztriában
Vizsgálati fogságban van Ausztriában egy 85 éves férfit, aki St. Peter am Hart-i házában több mint negyven évig tartotta fogva, bántalmazta és szexuálisan zaklatta két szellemi fogyatékos lányát – jelentette a Reuters. A két – 45 és 53 – nő még májusban szabadult ki rabságából, de a rendőrség csak tegnap hozta nyilvánosságra az ügyet. Ismert, Ausztriában korábban életfogytiglanra ítélték Josef Fritzlt, aki több gyermeket nemzett fogságban tartott lányának. (MTI)

Kislány lett rosszul a zánkai strandon
Epilepsziás roham miatt került életveszélybe az a 9 éves kislány, akit rokonai húztak ki tegnap a Balatonból Zánkán. A gyermek légzése leállt, újraélesztését a strand vízi mentői kezdték el, majd a mentők folytatták. A tóban tegnap megtalálták annak a 24 éves férfinak a holttestét, aki leugrott egy vízibicikliről Balatonmáriafürdőn. (MTI)

Ittasan száguldozott
Rendőrök és polgárőrök több kocsival üldözték szerdán azt a férfit Fejér megyében, aki ittasan, autója hátsó ülésén hat gyerekkel száguldozott. A 45 éves sofőrt Kőszárhegyen akarták igazoltatni, de ő elmenekült, s az üldözők jelzéseire sem állt meg, járműve végül lefulladt. A kocsiban nyolcan utaztak, a vezető ellen eljárást indított a rendőrség. (MTI)

Sikeres a WWF hódprogramja
Lezárult a hazai hódállomány idei felmérése – közölte tegnap a WWF. A rágcsálók száma 2008-ban befejezett visszatelepítésük óta folyamatosan nő a Hanságban és a Mura mellett. Legnagyobb számban – körülbelül 300-an – a Szigetközben fordulnak elő. A hódok a XIX. században tűntek el Magyarországról. Most körülbelül 600-an élnek vizeinkben. (N. Á.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.