Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Röviden

MTI
2011. 09. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kartellgyanú
Rendszeresen egyeztették piaci részesedésüket, árazási, kedvezmény- és a marketingpolitikájukat a Budapiért és az Apis, valamint nyolc partnerük a Gazdasági Versenyhivatal gyanúja szerint. A hivatal úgy véli, a cégek ezzel feltételezhetően megsértették a versenykorlátozás tilalmára vonatkozó rendelkezéseket. (MTI)

Új üzem Szarvason
A szarvasi biogázüzem átadásával újabb lépést tettünk a megújulóenergia-felhasználás arányának növelésében – jelentett ki tegnap az üzem átadási ünnepségén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője. Gémesi Zsolt emlékeztetett rá: a megújuló energiák részarányát a jelenlegi hét százalékról húszra kell emelni 2030-ig, amiben nagy szerepe lehet a helyi erőforrások kiaknázásának. (MTI)

Álláshelyek a gyártásban
A gyártásban és a kereskedelemben a legnagyobb a munkaadók felvételi hajlandósága, így az év utolsó negyedében e területeken bővülhet leginkább a foglalkoztatottság – áll a Manpower jelentésében. Ebben a két szektorban tíz százalékkal haladja meg az elbocsátások tervezett számát az újonnan fölvetteké, míg nemzetgazdasági átlagban ez a mutató alig egy százalékra rúg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.