Röviden

MN
2011. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remi sötéttel
Polgár Judit sötéttel döntetlent játszott az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló, kieséses rendszerű sakk Világkupa negyeddöntőjében, az első mérkőzésen az orosz Peter Szvidlerrel. Polgár Judit korán, a megnyitás végén örökös sakkot kényszerített ki. A gyors remi elméletileg kedvez neki, hiszen a csütörtöki rájátszás miatt keveset pihent a tegnapi partira, s ma világossal a győzelemért játszhat. (MN)

Ma elődöntők
Az amerikai nyílt teniszbajnokságon a tegnapi két férfinegyeddöntő (Murray–Isner, Nadal– Roddick) lapzárta után ért véget. Ma a két női (Wozniacki– S. Williams, Kerber–Stosur) és a két férfielődöntőt (Djokovics–Federer, illetve a tegnapi két párharc nyertese) bonyolítják le. (MN)

Hibátlanul
Mind a négy magyar férfi induló, Kasza Róbert, Tibolya Péter, Demeter Bence és Marosi Ádám is bejutott tegnap a Moszkvában zajló öttusa-vb holnapi döntőjébe. (MTI)

Szegedi siker
A Szeged férfi vízilabdacsapata a Kotorban zajló Bajnokok Ligája-selejtező második játéknapján az ukrán Harkivet és a görög Panathinaikoszt is legyőzte 10-7-re. (MTI)

Bajnoki eredmények
Jégkorong, Mol-liga: Miskolc–Ferencváros 7-1, Fehérvár– Steaua 7-3, Dunaújváros– Brassó 3-1, az osztrák bajnokságban: Jesenice–Fehérvár 2-4. Kézilabda, férfiak: Tata–Kecskemét 24-30; nők: Alcoa– Veszprém 29-29, DVSC–Vác 25-29. Az Érd színeiben Vincze Melinda jogosulatlanul szerepelt, így a Vác 10-0-s gólkülönbséggel kapta meg a két együttes egymás elleni mérkőzésének két pontját a nyitófordulójából. (MTI)

Megemelt ösztöndíj
Negyvenezer forinttal megemelte az olimpiai indulási jogot szerzett sportolók ösztöndíját a Magyar Olimpiai Bizottság. Az olimpiai A szintet elérő versenyzők Gerevich-ösztöndíja nem lehet kevesebb mint 100 ezer, a B szintet teljesítőké pedig mint 70 ezer forint. (MTI)

Kétszer is Vettel
A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull pilótája érte el a legjobb időt a Forma–1-es világbajnokság Olasz Nagydíjának tegnapi mindkét szabadedzésén, az Autodromo di Monzán. (MTI)

Baszkföldön
A Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny útvonala 33 év után haladt át ismét Baszkföldön, ahol a színtiszta baszk csapat, az Euskatel versenyzője, Igor Antón nyerte meg a tegnapi, 19. szakaszt, míg összetettben továbbra is a spanyol Juan José Cobo vezet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.