Röviden

MTI
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tucatnyi üzletet zárt be a NAV
Tizenkét üzletet zárt be két hétre, és 23 millió forintos bírságot szabott ki Észak-Magyarországon a nyári idegenforgalmi szezon ellenőrzései során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága. Az adóhatósági revizorok a három megyében 123 helyszínen több mint 600 vizsgálatot folytattak le. Az ellenőrzések fókuszában az üdülőhelyeken, strandok és vízpartok környékén üzemelő kereskedelmi és vendéglátó- egységek álltak. (MTI)

Gyorsulhat a hazai infláció
A kedvezőtlen bázishatások miatt valamelyest visszagyorsulhatott a múlt hónapban a fogyasztói árinfláció Magyarországon – vélték az adatismertetés előtt londoni felzárkózó piaci elemzők. Júliusban 3,1 százalékos, júniusban 3,5 százalékos éves fogyasztói árinflációt mértek Magyarországon augusztusra 3,6-ot várnak. A forint gyengülése ugyancsak hozzájárulhatott a maginflációs termékcsoportban érvényesülő, felfelé ható árnyomás kialakulásához. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.