Segélyeket vittek a túlélőknek

Hírösszefoglaló
2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helikopterekkel szállítottak segélycsomagokat több ezer embernek Japánban, akik a Talasz tájfun pusztítása nyomán elvesztették otthonaikat vagy a külvilágtól elvágva élnek – írta az AP. Az időközben trópusi viharrá szelídült Talasz már legalább negyvenhat halálos áldozatot követelt, további ötvenegy embert pedig eltűntként tartanak nyilván. A rendőrség, a katonaság és a tűzoltóság tegnap is folytatta a kutatást az eltűntek után, valamint megkezdte a gyógyszerek, élelmiszerek és egyéb segélycsomagok szétosztását a rászorulók között. Vakajama prefektúrában továbbra is több tucat falut zár körbe a víz, az ott élőket elsősorban a földcsuszamlások és az áradások miatt megrongálódott utakon nem tudják megközelíteni a hatóságok. Körülbelül 4500 ember nem tudja elhagyni lakóhelyét, és háromezren élnek ideiglenes menedékhelyeken.
A ciklon a hét végén söpört végig Sikoku és Honsú szigetén. Áradásokat, földcsuszamlásokat okozott, közutakat és vasútvonalakat rongált meg, s elsodort egy viaduktot is. A vihar sújtotta térségben több ezer lakóház került víz alá. A kormány mellett működő válságstáb több mint félmillió ember kimenekítését javasolta a szélvész útjában fekvő területekről. A Talasz volt a legtöbb halálos áldozattal járó tájfun Japánban 2004 óta, akkor közel százan vesztették életüket a Tokage tájfun pusztítása következtében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.