Segítség gyermekeknek

2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Becsületkasszaként működő ásványvíz-automatákat állított fel Budapesten a Kolosy téren, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út és József Attila utca sarkán lévő irodaháznál a Sopron Bank. A félliteres vizet ötven forintért kínálják, de egy gomb megnyomásával ingyen is kiadja a palackot, ismertette a kampány részleteit Tamás Dorka, a pénzintézet sajtóreferense a távirati irodával. Az egy hónapon át tartó akció egyik célja, hogy kiderüljön, mennyire becsületesek a budapestiek, a becsületindexet később közzéteszik. Az összegyűlt összeg kétszeresét a pénzintézet az életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványnak adja át.
Évente 260, nyolcéves működése alatt összesen 1569, többnyire leukémiás, transzplantált, daganatos vagy izomsorvadásban szenvedő gyermek álmát váltották valóra – tájékoztatta lapunkat Felkai Márta, a Csodalámpa kommunikációs vezetője. Elmondta: a várakozási listán folyamatosan körülbelül hatvanan szerepelnek, a kívánság teljesítése néhány hétbe, hónapba telik, attól függően, hogy mit szeretne a beteg. Ha a gyermek a fertőzés veszélye miatt hosszabb ideig nem mehet közösségbe, csodát tehet egy kerti játszótér vagy egy laptop, amellyel a kapcsolatot tarthatja a barátaival, családjával, ezeket mostanában többen kérték és kapták meg. Az egyszerűbb kívánságok – például egy piros bicikli – gyorsabban teljesülhetnek, de megesik, hogy a beteg éppen nincs olyan állapotban, hogy kibírjon például egy külföldi repülőutat és találkozhasson kedvenc sztárjával. Felkai Márta elmondta, a gyermeknek nemcsak az szerez örömöt, hogy teljesült a vágya, hanem az is, hogy látja, másoknak is fontos, hiszen számára idegen emberek fogtak össze érte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.