Skodákat vásárolt a kormány

MN-összeállítás
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatszázmillió forintba került az a 97 Skoda Superb, amelyeket a miniszterek, államtitkárok és a helyettes államtitkárok számára vásárolt a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) – írta a Blikk. A KEF ezt azzal indokolta, olcsóbb új kocsikat venni, mint az állandóan meghibásodó járműveket szervizelni. – A Fidesz az elhibázott gazdaságpolitikája miatt egyre mélyebb gazdasági és társadalmi válságban sem mond le a saját luxusáról – reagált Török Zsolt, az MSZP szóvivője a beszerzés hírére. Eddig egyébként csak három tárcavezető cserélte le régi Audi A6-osát az új Superbre: Matolcsy György gazdasági, Navracsics Tibor közigazgatási és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. Minisztériumi adatlapja szerint Fellegi Tamás fejlesztési, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nem ült át új autóba.

Összegzés. Az Index a Nemzeti erőforrás Minisztérium állami vezetőinek juttatásait összegezte tegnap. Eszerint Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár több pénzt vett fel deviza- napidíjként, mint Réthelyi Miklós miniszter, Szócska Miklós egészségügyért, Hoffmann Rózsa oktatásért és Czene Attila sportért felelős államtitkár együttvéve. Szőcs kinevezése óta több mint egymillió-kétszázezer forinthoz jutott e jogcímen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.