Sörfesztivál kezdődik a budai Várban

Vigh Dániel
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma nyitja meg kapuit az I. Budavári sörfesztivál, amelyet hagyományteremtő jelleggel rendeznek meg. Az esemény különlegessége, hogy a nagy gyártók és forgalmazók közkedvelt hazai és nemzetközi sörmárkái, valamint a kevésbé ismert, de egyre népszerűbb kis hazai sörfőzdék termékei egyszerre lesznek jelen. Az Oroszlános és a Hunyadi udvarba látogató közönség egy helyen találkozhat számos hazai, több tucat cseh, német, angol, ír és több mint húszféle belga sörkülönlegességgel.
A négy napon át tartó fesztiválon összesen nyolc hazai kis kézműves sörfőzde vesz részt; képviselteti magát a Rotburger családi látványsörfőzde, a Gyertyános Sörfőzde, az ER-PÉ Serfőzde, a Cervisia Sörfőzde, valamint a most induló, az alaptípusok mellett a regionális ízek újragondolásával is kísérletező Csobánkai Kézműves Serfőzde. A többi között a vendégek megkóstolhatják a köleses sört, a Kaltenberg Sörház szűretlen és vörös söreit, illetve az egyre népszerűbb Keserű Méz is megtalálható lesz a kínálatban, csakúgy, mint a KO-CSE kisüzemi sörfőzde Brandecker világosa. A sörbarátok a számtalan típus megízlelésén kívül egy látványos bemutató alatt folyamatában is megtapasztalhatják, miből és hogyan készül a sör. A budai Vár két impozáns helyszínén négy napon át tartó sörünnepen a csaknem százféle sör mellett utcabállal, színes programokkal, koncertekkel, stand-up comedy előadásokkal is találkozhatnak a látogatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.