Soron kívüli vizsgálat Kompolton

2011. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soron kívüli törvényességi ellenőrzést kezdeményeztünk a kompolti cigány kisebbségi önkormányzatnál, amit a Heves Megyei Kormányhivatal folytat le – közölte érdeklődésünkre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Latorcai Csaba jelezte: felkérték a megyei kormányhivatal főigazgatóját, vizsgálja meg, hogy az önkormányzat 2010–2011. évi működése törvényes volt-e. A megkeresésükben kitértek arra is, hogy amennyiben a vizsgálat eredménye indokolja, kezdeményezzék az Állami Számvevőszék eljárását is.
Ismeretes, a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese a napokban tett büntetőfeljelentést, mert állítása szerint a kompolti kisebbségi testület tagjai az alig félmilliós évi állami normatív támogatásból élelmiszert vásároltak, és jelentős felárral adták el rászorulóknak hitelbe.
Latorcai Csaba hangsúlyozta, hogy máshol nem terveznek további soron kívüli vizsgálatot, mivel a törvényességi felügyeletet ellátó kormányhivatalok folyamatosan, rendszerszerűen ellenőrzik a kisebbségi önkormányzatok működését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.