Sukoró-ügy: Gyurcsány méltatlankodik

Politikai és szakmai disznóságnak, boszorkányüldözésnek nevezte a sukorói kaszinóberuházás miatt ellene indítandó eljárást Gyurcsány Ferenc, miután tegnap megtekintette az ügyészség által a mentelmi bizottságnak küldött iratokat. Szerinte ezek a dokumentumok nem támasztják alá a hivatali visszaélés elkövetését.

Török László
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fogalmam sincs, hogy mire alapozza a legfőbb ügyész ezt a blődséget, hacsak nem arra a nyomásra, amely régóta rá nehezedik Orbán és pártja részéről – fogalmazott a volt kormányfő. Úgy vélte: ha Polt Péter gyanúja megállná a helyét, abból az következne, hogy minden miniszterelnök számtalanszor túllépi a hatáskörét, amikor az ország érdekében általános támogatásáról biztosít nagyberuházásokat.
A mentelmi bizottság várhatóan jövő kedden tárgyalja az ügyét, így a T. Ház akár már szeptember 12-én dönthet Gyurcsány mentelmi jogáról.
Eközben tegnap befejeződött Bajnai Gordon volt miniszterelnök tanúkénti kihallgatása a Központi Nyomozó Főügyészségen. A nyomozati cselekmény részletei nem ismertek, hivatalosan annyit közöltek, hogy okiratokat tártak a politikus elé, és a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos kormányzati intézkedésekről kérdezték.

Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.