Súlyos támadás Kabulban

MN
2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább hat nagy erejű robbanás rázta meg tegnap Kabult az afgán főváros diplomatanegyede közelében. A tálib szóvivő nem sokkal később közölte, hogy az iszlamista szervezet indított öngyilkos támadást külföldi és afgán hírszerző szolgálatok irodái ellen. Egy nyugati katonai forrás szerint a NATO kabuli főhadiszállása ellen követtek el merényletet. A szervezet főtitkára, Anders Fogh Rasmussen szerint a támadásokkal a tálib lázadók azt a folyamatot kívánták kisiklatni, amely arról szól, hogy a nemzetközi erők fokozatosan átadják a biztonság fenntartásáért viselt felelősséget az afgán fegyveres erőknek. A Times napilap éppen tegnap közölt értesülést arról, hogy az Egyesült Államok beleegyezett: a tálibok még az idén képviseleti irodát nyissanak Katarban, hogy ezen keresztül lehessen tárgyalni velük az afganisztáni helyzet rendezéséről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.