Svájc már nem a britek paradicsoma

Hírösszefoglaló
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia és Svájc olyan megállapodást kötött, amelynek eredményeként a leggazdagabb briteknek többé nem éri meg az alpesi országba menekíteni vagyonukat, Nagy-Britannia pedig három és hat milliárd font közötti bevételre tehet szert. A The Times című brit lap tegnapi számában arról számol be, hogy George Osborne angol pénzügyminiszter szerdán Zürichben írta alá azt a megállapodást, amelynek értelmében adót vetnek ki a svájci bankokban elhelyezett brit pénzekre. A svájci kormány az érintett brit polgárok személyazonosságát azonban továbbra sem fedi fel. George Osborne szerint a megállapodás jelentőségét növeli a rossz gazdasági helyzet, mert ilyen körülmények között a törvénytisztelő adófizetőkre még nagyobb teher hárul az adókat elkerülni igyekvők miatt. Az adót a svájci bankok szedik be. Az utóbbi hónapokban a megállapodásról szóló tárgyalások miatt több brit már igyekezett Svájc helyett más adóparadicsomokba, például Szingapúrba menekíteni vagyonát, azonban ezentúl a svájci bankok értesítik Nagy-Britanniát, ha ilyen pénzmozgást észlelnek. A közelmúltban Nagy-Britanniáéhoz hasonló megállapodást kötött Svájccal Németország is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.