Szanyi: Szocializmust!

Szanyi Tibor szerint eddig csak „a félbolond Bock József, meg valami síbolós pap dobott össze” pár milliót az államadósság elleni alapba. Az MSZP-s politikus internetes bejegyzésében később a „burzsujokról”, a „nemzetközi nagytőkéről” és a szocializmus megteremtésének szükségességéről értekezett.

2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Durván megsértette tegnap internetes bejegyzésében Szanyi Tibor az államadósság elleni alapba önzetlenül nyolcmillió forintot befizető Bock József borászt és Rédly Elemér győri katolikus plébánost, akinek a kezdeményezésére az alapot a kormány létrehozta. Az MSZP-s politikus azt írta: „Orbánék nemzeti gyűjtést indítottak sok ezer milliárd forintnyi államadóssággal szemben. Mennyi jött össze??? Pár millió, amit a félbolond Bock József meg valami síbolós pap dobott össze. Nota bene, egy papnak nem lehet pénze, legfeljebb ha kilopja az eklézsia kasszájából.” Majd egy kritikus hozzászólásra válaszul Szanyi azt állította: „A mutyizás sem igazán a mi sajátunk.”
A szocialista politikus ezután kiadta a jelszót: „Szocializmust Magyarországon!” Olvasva az értetlenkedő hozzászólásokat, így folytatta: „Mit kell másként nevezni? Egy szocialista párt nevezze másképp a szocializmust?” Azt írta: „Nekem persze tök mindegy, hogy hol nem működött a szocializmus, amint a kapitalizmus is válságból válságba bukdácsol. Azt szeretném, hogy nálunk működjön a szocializmus.” Később még jobban belelovallta magát a témába: „Nem azért mondom, de nálunk a kapitalizmus is sokkal szarabbul működik, mint a világ boldogabb országaiban. Szocializmus pedig nem is volt Magyarországon, de majd lesz.” Szanyi hite szerint a köztársasághoz hasonlóan „a szocializmus önmagában demokratikus”. Ezután Szanyi Tibor politikai riválisait a kommunista diktatúra időszakából ismert szövegkörnyezetbe helyezte: „Orbánék is valami nemzeti önállóságban gondolkodnak, csak az a baj, hogy ők ezt a burzsujokkal képzelik el, márpedig a nagytőke bizony nemzetközi. Az összes magyar főkapitalista mind máshol emeli ki azt a zsét, amit itthon összeharácsol.” Arra a kérdésre, milyen pénzből akarják megbuktatni a Fidesz-kormányt, Szanyi azt felelte: „Hogy honnan lesz forrásunk? Hát a baloldaliaktól, a szocialistáktól. Épp most kezdünk alapítványi gyűjtésbe a Csík Tomival a Fidióták! Takarodó! Alapítvány javára, amiből országos médiakampányt indítunk. A támogatói alapegység 100 000 forint.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.