Szanyi Tibor nem kér bocsánatot

2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szanyi Tibor szerint belefér az internet stílusába az, amit Rédly Elemér győri katolikus plébánosról és Bock József borászról írt kedden egy közösségi oldalon. Ezért az MSZP-s politikus lapunknak azt mondta: nincs miért elnézést kérnie. Ismert, Szanyi az államadósság elleni alapba befizető Rédlyről és Bockról azt írta: „Orbánék nemzeti gyűjtést indítottak sok ezer milliárd forintnyi államadóssággal szemben. Mennyi jött össze??? Pár millió, amit a félbolond Bock József meg valami síbolós pap dobott össze. Nota bene, egy papnak nem lehet pénze, legfeljebb ha kilopja az eklézsia kasszájából.”
Szanyi úgy látja: a „síbolós pap” a maga módján megállja a helyét, mert egy egyházi személy nem rendelkezhet ilyen pénzforrásokkal. Úgy vélte, Bock József, akivel barátságban van, jót mosolyogna a „félbolondos” kiszóláson. Bock József viszont lapunknak elszomorítónak nevezte, hogy egyes politikusok ilyen stílusban foglalkoznak a hazánkat sújtó államadósság ügyével. – Ki mint él, úgy ítél – ezt már Rédly Elemér mondta Szanyi sértéseire. A katolikus plébános szerint a politikus nem ismeri őt, s tájékozatlanul ír le olyan dolgokat, amik nem fedik a valóságot. Rámutatott: főiskolai tanárként kapott fizetéséből, s nyugdíjából tette félre azt az összeget, amit befizetett az államadósság elleni alapba. Az Összefogás az államadósság ellen alap ötlete Rédlytől származik, aki egymilliót fizetett be. A legtöbbet, nyolcmillió forintot eddig Bock József adta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.