Széchenyi-terv: megújítják Nagytétényt

Munkatársunktól
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Új Széchenyi-tervben csaknem egymilliárd forintnyi európai uniós támogatást fordít a XXII. kerületi önkormányzat Nagytétény rehabilitációjára, amelynek során közösségi-kulturális intézményeket fejlesztenek, megújítják a köztereket, és fejlesztik a gazdaságot. A tervek szerint a kivitelezés novemberben indul, és 2013 februárjában adják át a felújított épületeket, köztereket. Az egykori Tétényi mozi helyén új kulturális központ épül: egyik szárnyában a helytörténeti múzeum kap helyet, az ingatlan nagyobb részében pedig művészetek háza működik majd. A Szelmann-ház, Nagytétény művelődési háza többfunkciós gazdasági szolgáltató épületté válik, amelyet civil szervezetek és helyi vállalkozások használhatnak, az egykori zsinagógában pedig könyvtárat alakítanak ki. A kivitelezés során rendezik a köztereket, sétálóutcákat alakítanak ki, illetve megújítják a zöld felületeket és a kastély mellett fekvő régi piacteret.
Szabolcs Attila, a kerület polgármestere tegnap ismertette a terveket. Mint fogalmazott, Nagytétényben az 1950-es évek óta alig történt fejlesztés, így különösen fontos, hogy olyan munka indulhat el, amely sokkal vonzóbbá és élhetőbbé teszi a kerületet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.