Szentendre éjjel-nappal nyitva

A 2006-ban a város kulturális intézményei, civil szervezetei és vállalkozásai összefogásával elindított, háromnapos programsorozat célja, hogy a nyár utolsó hétvégéjén a Duna-parti kisváros késő éjszakáig változatos programokkal várja vendégeit, igazi mediterrán élettel megtöltve Szentendre belvárosát.

P. Szabó Ernő
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvénysorozat fő helyszíne a belváros, azon belül is a meglehetősen sok bosszúságot okozó, elhúzódó munkálatok után, de végül mégiscsak megújult Fő tér, ahol délután ötkor a Dobri Jazz Band könnyű délutáni jazzkoncertje vezeti be a fél hatkor kezdődő ünnepélyes „térátadást”, illetve a Szentendrei Gyermekszínház díjnyertes előadását, az Éjszaka a múzeumban című vidám zenés némajátékot. Este kilenckor kezdődik a Fényfőtér című program, majd a divatbemutató, amelyen a Szentendrén élő fiatal iparművészek mutatkoznak be. A divatbemutató érdekessége, hogy a ruhákat a városban jól ismert Welldance Sporttáncegyesület tagjai mutatják be.
Szombaton a gyermekek, a nagycsaládosok vehetik birtokukba a Fő teret, de délután itt rendezik meg az első regionális katonazenekari fesztivált is, este pedig a Damned 24 együttes ad koncertet. Este a Kecskés-ház udvarán Hamvas Béla előtt tisztelegve a Kecskés Együttes dalmát dalokat és bordalokat játszik, Kertész József pedig Hamvas A bor filozófiája című művéből olvas részleteket. A nyitott műhely program részeként Pistyur Imre kőszobrász, Kovács László Putu kovács iparművész, Fónad István népművész fafaragó, Vincze László papírmerítő, Czirják Attila ólomüveg-készítő és Mezei Sándor festőművész munkáját ismerhetik meg az érdeklődők.
A Palmetta Design Galéria Hand art – Hordható képek címmel mutat be fa karkötőket. Mindhárom nap különböző rendezvényeknek ad otthont a Dunaparti Művelődési Ház, illetve annak udvara, az Art Boutique Galéria, a P’Art Mozi, a Szentendrei Képtár, a Silhouette Art & Café Galéria és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.