Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szeptemberi áhítat a szakrális héten

R. Kiss Kornélia
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szüreti nyüzsgés közepette szükség van arra is, hogy csendről, örökkévaló értékekről szóljon az ősz egy szelete, amint ez illik is az évszakhoz. Erre a gondolatra rímelnek a kulturális örökség napjai, amikor az épített kincseket vesszük számba, és ilyen lesz a szakrális művészetek hete, ahol egy kicsit magunkba nézhetünk a transzcendencia felé forduló műalkotások révén, és remélhetőleg lesz világosság, így szól az idei rendezvénynek a Teremtés könyvéből vett mottója is.
A nyolcnapos fesztivált ma délután nyitják meg a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az előttünk álló héten gazdag zenei és képzőművészeti kínálatból, beszélgetésekből és bemutatókból válogathatunk országszerte. Budapesten a Szent István-bazilikában például Szakrális művészet Magyarországon címmel nyílik tárlat a kortárs szakrális festészet darabjaiból, Liszt Ferenc és Makovecz Imre is felbukkan kiállítástémaként az ország különböző sarkaiban. A holnapi, öt éve nagy sikerű nyitott templomok éjszakáján pedig esti koncertekkel és templombejárásokkal várják a vendégeket az ország templomai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.