Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szüreti mámor a Dunántúlon

Munkatársunktól
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még tart a szüret és a szép ősz is: jobban tesszük, ha kihasználjuk, amíg lehet. Két nagyon ígéretes helyszín is kínálkozik, Balatonfüred és Szekszárd. Borok dolgában egyik sem most kezdi, és különben is nagyon szép (és egyébként komoly irodalmi vonatkozásokkal rendelkező, tehát becsületes) településekről van szó. Szekszárdon már tegnap óta tart a négynapos szekszárdi szüreti napok, a program itt is színes-zenés és elsősorban boros lesz, némi gasztronómiával, és persze hagyományos szüreti felvonulással. Utóbbi nem marad el Balatonfüreden sem, ahol utcabál is lesz a hét végén a szüreti fesztiválon, amelyet nemzetközi néptáncfesztivállal kötnek egybe.
Az, akit fogva tart a főváros, és nem is lesz esélye nagyobb kirándulásra, hét végén otthon maradhat, és melegíthet a jövő hét végi budajenői bornapokra. A rendezvényt jövő pénteken és szombaton tartják meg Budapesttől mindöszsze húsz kilométerre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.