Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Tárgyalás kezdődhet

Elhagyták tegnap a Promenád Cafét a helyiség önkéntes foglyai. A kávézó ügyvezetője sikeresnek értékelte különös akciójukat a szerdán lezárult birtokvédelmi eljárás fényében. Akár már a hét végén tárgyalóasztalhoz ülhetnek a Mimezin Kft. és a Mammut Szolgáltató Zrt. képviselői, hogy kidolgozzák együttműködésük részleteit.

Győr Ágnes
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnégy nap önként vállalt fogság után Király Lajos és munkatársa tegnap délután kettőkor elhagyta a Mammut II üzletközpontban levő Promenád Cafét. A kávézó ügyvezetője és társa azután döntött különös akciójának a megszakításáról, hogy szerdán döntés született az ingatlan ügyében folytatott birtokvédelmi eljárásban. Mint arról tegnapi lapunkban beszámoltunk, a jegyző határozatának értelmében a Mimezin Kft.-nek vissza kell szolgáltatnia a Mammut Szolgáltató Zrt. részére a kávézó teraszát, a belső helyiség földszintjén azonban az üzletháznak továbbra is biztosítania kell a bérlői számára a kávézó üzemeltetésének feltételeit. Az eljárás azzal nem foglalkozott, hogy mennyiért bérelheti a kávézót a Mimezin Kft. a jövőben. Erről a feleknek kell majd megállapodniuk. Király Lajos szerint a jegyző határozata bebizonyította, hogy igazuk van. Hozzátette, hogy a mostani helyzet egyik félnek sem jó, ezért bízik benne, hogy a cégek közt már a hét végén elkezdődhetnek a egyeztetések együttműködésük részleteiről.
Az eljárást a II. kerületi önkormányzat indította múlt csütörtökön, azután, hogy a Mammut üzletház oldalában levő Promenád Café üzemeltetői és a Mammut Zrt. közt vita alakult ki a helyiség bérleti díja körül. Mivel az összegben nem tudtak megállapodni a felek, az üzletház vezetősége bezáratta a kávézót, amely elé augusztus 23-án biztonsági őröket állíttatott. Két nappal később kordonokkal vették körbe az ingatlant, amelyben a zrt. már korábban megszüntette a víz- és az áramszolgáltatást. Király Lajos, a Promenád kávézó ügyvezetője és egyik kollégája időközben visszatért a helyiségbe, és elbarikádozta magát.
A Mimezin Kft. 2001 augusztusától bérelte a helyiséget a Mammut Szolgáltató Zrt.-től. Jogviszonyuk az eredeti szerződés szerint tíz évre szólt, a bérlő azonban egyoldalú nyilatkozattal további öt vagy tíz évvel meghosszabbíthatta. Ezzel a lehetőséggel a kávézó üzemeltetője élt tavaly májusban, a jövőbeli bérleti díjról azonban nem tudtak megállapodni.
Egy kereskedelmi televíziós csatorna reggeli műsorában Vígh Gábor, a Mammut Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a kávézó elfoglalása egy speciális médiahekk volt, amelyet a médiában ismert és hírhedt személy szervezett. Célja az lehetett, hogy nyomást gyakoroljon az üzletházra, ez azonban a vezérigazgató szerint nem sikerült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.