Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Tisztázzák Deme szerepét

Csibra Tibor
2011. 09. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrök tanúkénti meghallgatásával folytatódott tegnap a nyári ítélkezési szünet után a csepeli kettős gyilkosság tárgyalása a Fővárosi Bíróságon. A testület azokat a tiszteket nyilatkoztatta, akik részt vettek a bűncselekményt követő helyszínelésben, illetve a nyomozás kezdeti szakaszának irányításában. Az eljárás célja annak kiderítése, hogy hol, mikor és milyen körülmények között tüntette el a csepeli MSZP egykori reménysége, a büntetőper másodrendű vádlottja, Deme Gábor azt a számítógépet, amely a térfigyelő kamerák képeit rögzítette a bűncselekmény helyszínén, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában.
Ismert, 2009 januárjában a tanintézményben agyonlőtték az azt felügyelő alapítvány vezetőjét, Takács Józsefet és egy vele lévő tanárt, Papp Lászlót. A gyilkosságot egy megbeszélésen követték el, amelyen a sértetteken kívül részt vett Deme Gábor és az iskola biztonsági őre, Kun Tamás.
A feltételezett gyilkost hamar elfogták, mert Papp zsebében egy diktafon működött, Takács József ugyanis feljelentést kívánt tenni Deme ellen annak a tanintézményt érintő gazdasági visszaélései miatt. A felvétel alapján Kun Tamást vádolták meg a gyilkosságokkal, Deme szerepét a bírósági eljárás tisztázhatja. Utóbbi még nem adott magyarázatot arra, hogy miért vitte el a bűncselekmény után az iskolából az említett számítógépet, amelynek merevlemezét azóta sem találták meg. Először azt állította, hogy a Dunába dobta, a folyó azonban vastagon be volt fagyva, majd három kukát is mutatott, amelyekbe bedobta a gépet. Borítását megtalálták a nyomozók, Deme szerint a merevlemezt hajléktalanok szerelhették ki. A bizonyítási eljárásban várhatóan a jövő héten mutatja be a bizonyítékok között a bíróság az említett hangfelvételt, amely rögzítette a gyilkosság hangjait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.