Tízmilliárdokat fecsérelt el a Pentagon

Munkatársunktól
2011. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy harmincmilliárd dollárt fecsérelt el az iraki és az afganisztáni szerződésekkel kapcsolatban hanyag kezelés és a verseny hiánya miatt az amerikai védelmi minisztérium – állapította meg a képviselőház MTI által is idézett hadibeszerzési bizottságának vizsgálata, amelyet hivatalosan ma tesznek közzé Washingtonban.
A kétpárti jelentés médiabeszámolók szerint arra figyelmeztet, hogy a pazarlás és a csalás aláaknázta az amerikai diplomáciát, ösztönözte a korrupciót a fogadó országokban és beárnyékolta az Egyesült Államokról alkotott képet. A bizottság két társelnöke, Christopher Shays volt connecticuti képviselő és Michael Thibault, a Pentagon volt közbeszerzési szakértője jelentős jogszabályi és politikai változtatások bevezetését javasolja annak érdekében, hogy a jövőbeni konfliktusok esetén el lehessen kerülni a hasonló mértékű pazarlást. Az amerikai Bloomberg gazdasági hírügynökség számításai szerint ez egyébként azt jelenti, hogy minden hatodik dollár ily módon veszett el a rendszerben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.