Több millióan maradtak áram nélkül

Hírösszefoglaló
2011. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen csaknem ötmillió ember maradt áram nélkül az Egyesült Államok délnyugati részén, Dél-Kaliforniában és a Mexikó határához közel eső területeken csütörtökön, emberi tévedés okozta meghibásodás miatt – írta a Reuters. Egy Arizona állambeli városban lévő áramszolgáltató egyik munkatársa az elektromos hálózaton végzett karbantartási munkálatai közepette hibázott, s ennek nyomán láncreakció-szerűen állt le a szolgáltatás. Az áramkimaradás miatt közlekedési dugók alakultak ki Dél-Kaliforniában és San Diegóban is, mert nem működtek a jelzőlámpák. Több helyen is akadozott a vízellátás, a San Diegó-i repülőtéren törölték az összes induló járatot, a város megrekedt liftjeiből 70 embert szabadított ki a tűzoltóság. A rendőrség tájékoztatása szerint nem történt különösebb szerencsétlenség az áramszünet idején, a kórházak bekapcsolták generátoraikat. Helyenként visszaállt tegnap a szolgáltatás, de a hatóságok szerint még egy-két napba telhet, mire mindenhol újra lesz áram.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.