Totó

Munkatársunktól
2011. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc német és hat angol első osztályú futballbajnoki alkotja a totó 36. heti 2. fordulós szelvényét. A Bundesliga I élén álló Bayern München rossz rajt után zsinórban három meccset nyert, s a Freiburg ellen folytathatja jó sorozatát, még a sérült Robben nélkül is. A tavaly botladozott, mégis BL-elődöntőt vívott, s most a bajorokkal azonos ponttal álló Schalke Wolfsburgba látogat, ahol Felix Magath vezetőedző két játékosát, Helmest és Madzukicot is megbüntette tíz-tízezer euróra „lustaság” miatt. A büntetés hatását vasárnap lemérhetjük, ránk nincs hatással, kettesre tippelünk. A címvédő Dortmund az újonc Herthát fogadja, a rendre telt házas hazai aréna hatása érvényesülhet. A Mainz – reményeink szerint az első válogatottságán túlesett Stieber Zoltánnal a soraiban – a Hoffenheimet látja vendégül, döntetlen közeli lesz a derbi.
Bayern-veréssel rajtolt a Mönchengladbach, aztán kissé megtorpant, de a Kaiserslautern még el sem indult igazán, hiszen az utolsó előtti helyen áll, ráadásul mindössze két ponttal. Hazai győzelem valószínű, kérdés, a magyarok elleni bakijai után a ’Gladbach svéd balhátvédje, Wendt bizalmat kap-e. Eddig nem kapott. Vele ellentétben Hajnal Tamásnak – a svédekkel szemben múlt pénteken kihagyott büntetője ellenére – jól ment a nemzeti gárdában, de most a Stuttgarttal nehéz dolga lesz a mezőny egyetlen veretlenje, a Hannover ellen. Ikszgyanús a randevú, a Werder Bremen– Hamburg északi rangadó viszont inkább egyes, lévén a vendégek egy árva ponttal sereghajtók. Elindult felfelé a Köln, a Nürnberg pedig szélsőséges, ebből bármi lehet.
Az angol Premier League-ben készül a manchesteri uralom, hiszen a United és a City is három meccs, három győzelemmel áll, s a gólkülönbség sem semmi: 13-3 és 12-3. A címvédő MU ezúttal a Boltonhoz látogat, nem tudjuk, kívánjuk-e Bogdán Ádámnak, hogy ezúttal végre ő álljon a háló előtt. A City elveheti a Wigan veretlenségét, de mi egy kis meglepetést is szimatolunk. A mindössze 15., nyeretlen Arsenal a csak kicsit jobb mérlegű, újonc Swansea-t fogadja, s ha nem veri meg, Arsene Wenger tényleg csomagolhat. A Liverpool és a Chelsea idegenben bizonyíthatja jó formáját, bár a Sunderland dán csatára, Bendtner duplázott a norvégok elleni Eb-selejtezőn. A Tottenham a Wolverhampton ellen próbál kikapaszkodni a béka feneke alól.

Tippjeink:
1. Bayern München–Freiburg 1
2. Dortmund–Hertha BSC 1
3. Mainz–Hoffenheim 1, X
4. Mönchengladbach–Kaiserslautern 1, X
5. VfB Stuttgart–Hannover 1, X
6. Werder Bremen–Hamburg 1
7. 1. FC Köln–Nürnberg 1, 2
8. Arsenal–Swansea 1
9. Manchester City–Wigan 1, X
10. Stoke City–Liverpool X, 2
11. Sunderland–Chelsea X, 2
12. Wolverhampton–Tottenham 1
13. Bolton–Manchester United 2
+1 Wolfsburg–Schalke 2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.