Totó

Munkatársunktól
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyol és olasz mérkőzéseket nagy rizikó lenne felvenni a szelvényre. Ki tudja, meddig tart a hercehurca a kollektív szerződések körül, kontinensünk déli részén mikor indul a szezon? Angliában és Németországban viszont már a 3., illetve a 4. forduló lesz a hét végén az élvonalban. A Premier League-ben Manchester United–Arsenal rangadó előtt állunk, amit a londoniak régen várhattak ennyire rossz előjelekkel. Az első két fordulóban mindössze egy pontot szereztek, a távozott Cesc Fabregas és Samir Nasri hiánya rögtön észrevehető volt náluk, rengeteg a sérültjük, és tegnap még Udinében kellett játszaniuk élet-halál meccset a BL-főtáblára kerülésért. Az MU két győzelemmel nyitott a bajnokságban, hétfőn 3-0-ra gázolta le a Tottenhamet. Amelyre meglehet, most hazai pályán a másik manchesteri alakulat is csapást mér. Az eddig hibátlan Citybe a friss szerzemény, a 45 millióért vett Kun Agüero (az idei nemzetközi piac legdrágább játékosa) máris beilleszkedett, mellette Edin Dzeko rohamoz, mögöttük David Silva – meglehetősen hatékony támadószekció. A papírforma alapján a Chelsea-nek nem okozhat gondot a Norwich, a Liverpoolnak pedig a Bolton legyőzése. Legutóbb a West Bromwichban Fülöp Márton a kispadon ült, Gera Zoltán nem hadra fogható, de a Stoke elleni találkozót még amúgy is ki kellene hagynia egy tavalyról áthúzódó eltiltása miatt. A Chelsea elleni, idegenbeli 2-1-es vereség „biztató”, a West Brom szerintünk otthon tartja a három pontot.
A Bundesliga 3. fordulójában sok nyűglődés után Frank Ribéry és Arjen Robben is ott lehetett a Bayern München kezdőcsapatában, és mindkét sztár góllal vette ki a részét a Hamburg 5-0-s kiütéséből, bár utóbbi később megsérült. A bajorok Kaiserslauternben is lendületben maradhatnak. A Leverkusen–Dortmund találkozón a tavalyi ezüstérmes a címvédőt fogadja, eddig mindkét gárda két győzelmet és egy vereséget jegyez. A döntetlen most egyik félnek sem lenne kudarc. Meglepetésre a Mönchengladbach áll a tabella élén hét ponttal (jobb gólkülönbséggel előzve a Hannovert), a Schalke vendégeként azonban vasárnap nem sok jót jósolunk neki. A gelsenkircheniek az előző körben 4-2-re nyertek Mainzban, népes közönségük előtt bizonyosan nem szenvednek majd önbizalomhiányban.

Tippjeink
1. Kaiserslautern–Bayern München 2
2. Nürnberg–Augsburg X, 1
3. Hamburg–Köln X, 1
4. Freiburg–Wolfsburg 1, 2
5. Hoffenheim–Bremen X, 2
6. Leverkusen–Dortmund X, 1
7. Hannover–Mainz 1
8. Schalke–Mönchengladbach 1
9. Chelsea–Norwich 1
10. Liverpool–Bolton 1
11. Newcastle–Fulham X, 1
12. Tottenham–Manchester City 2, X
13. West Bromwich–Stoke 1
+1 Manchester United–Arsenal 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.