Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Túlzsúfolt vonatok ütköztek Indiában

Hírösszefoglaló
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb tízen életüket vesztették, több mint hetvenen megsérültek tegnap, miután személyvonat rohant egy tilos jelzésnél veszteglő másik szerelvénybe Indiában, a Csennaitól (korábban: Madrasz), Tamil Nadu szövetségi állam fővárosától 80 kilométerre délnyugatra fekvő Arakkonam közelében. Az ütközés erejétől nyolc vagon kisiklott, közülük három összeroncsolódott – jelentette a BBC tudósítója. Lapzártáig nem lehetett tudni, pontosan hányan utaztak a szerelvényeken, csak anynyi volt biztos, hogy – indiai szokás szerint – a megengedettnél többen. A roncsok közül mentők, rendőrök és a vasúttársaság szakemberei igyekeztek kiszabadítani a túlélőket. A baleset oka ismeretlen.
Argentínában időközben a keddi vonatszerencsétlenség halottainak száma kilencre, míg a sérülteké legalább kétszázra emelkedett. Mint megírtuk, a reggeli csúcsforgalomban Buenos Airesben egy autóbusz és két vonat ütközött össze.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.